Kalatalouden Keskusliitto tiedottaa
Kalastusluvat kuntoon, niin valvoja ei yllätä kesälomalla

Julkaisuajankohta 14.6.2017 14.42 | Julkaistu suomeksi 21.6.2017 klo 14.47
Tiedote

Kalastonhoitomaksu jää satunnaisesti kalastavalta usein maksamatta. Kalastuslupa on kuitenkin helppo hoitaa kuntoon. Kalastonhoitomaksu kannattaa maksaa, sillä varoilla rahoitetaan muun muassa kalakantojen hoitoa.

Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakan litkaamiseen ei tarvitse lupaa. Muut kalastusmuodot vaativat 18–64-vuotiaalta kalastajalta aina kalastonhoitomaksun, muistuttaa Kalatalouden Keskusliitto. Kalastonhoitomaksulla voi kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata. Esimerkiksi usealla vavalla uisteluun, verkkokalastukseen tai ravustukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi aina vesialueen omistajan lupa.

Kalastonhoitomaksu on 39 € kalenterivuodelta, 12 € seitsemän vuorokauden kalastusjaksolta ja 5 € yhdeltä vuorokaudelta. Kalastonhoitomaksun voi maksaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424 tai R-Kioskilla. Maksukuitti tai sen kopio on pidettävä aina mukana kalastettaessa.

Kalastajan on tiedettävä, ettei kalasta rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastuskieltoalueet löytyvät Kalastusrajoitus.fi -palvelusta.
Kalastonhoitomaksu edistää kalastusta

Kalastonhoitomaksusta kertyneistä varoista myönnetään rahaa kalavesien hoidon suunnitteluun ja toteutukseen, neuvontapalveluihin, kalavesiin kohdistettuihin hankkeisiin, kalastuksen valvontaan sekä vesialueiden omistajille kalavesien käytöstä maksettaviin korvauksiin.

Tarkempaa tietoa kalastusluvista: www.ahven.net ja www.eraluvat.fi

Lisää tietoa kalastuksesta: www.kalat.fi ja www.kalastusrajoitus.fi


Lisää kalastusluvista:

Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh. (09) 6844 5914

Metsähallituksen erälupien palvelunumero puh. 020 69 2424

Ajankohtaista