Kalatalouden keskusliitto tiedottaa
Lohikalojen syysrauhoitus vaatii kalastuksenvalvonnalta aktiivisuutta

Julkaisuajankohta 5.9.2017 12.15
Tiedote

Lohikalojen syysrauhoitus joessa, koskessa ja virtapaikassa alkaa tänään 1.9. ja päättyy 30.11. Rauhoituksella suojataan syyskutuisten lohikalojen lisääntymistä. Aika on otollinen salakalastukselle, kun kalat hakeutuvat joukolla kutualueille.

Lohikalojen tänään alkanut syysrauhoitus koskee taimenta, lohta, siikaa ja nieriää. Poikkeuksena järvilohi, jonka rauhoitus on alkanut jo 1.8. Lisäksi Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa, että vaelluskalavesistöön kuuluvassa joessa ja meressä kilometriä lähempänä vaelluskalavesistöön kuuluvan joen suuta on kalastus verkolla kielletty 15.8.–30.11.

Kalojen lisääntymistä täytyy suojella

 Kalastuksenvalvoja on kalakantojen suojelija. Kalatalouden Keskusliitto kehottaa Suomen yli kolmea tuhatta kalastuksenvalvojaa olemaan liikkeellä syysrauhoituksen aikana. Kalan ollessa kudulla se on haavoittuvaisimmillaan – ja samalla myös koko kalakanta, toteaa Keskusliitto.

Kalastuksenvalvojat tuntevat omien alueiden valvontakohteet. Haluamme muistuttaa kalastuksenvalvonnan tärkeydestä niin valvojia kuin muita luonnossa liikkujia. Annetaan kalakantoja tuhoaville salakalastajille viesti, että heidän touhujaan valvotaan.

Lisätietoja:
Järjestöjohtaja Risto Vesa, puh. (09) 6844 5917
Tiedottaja Tapio Gustafsson, puh. (09) 6844 5914
 

Ajankohtaista