Tutustu vaelluskaloihin Luonnon päivänä 26.8.

Julkaisuajankohta 24.8.2017 11.52
Tiedote

Lauantaina 26.8. juhlitaan Suomen luontoa. Ympäri maan järjestetään tapahtumia ja jokaiselle löytyy varmasti jotain. Kaikki tapahtumat löytyvät Luonnon päivän sivuilta.

Yksi vaihtoehto on suunnata joen varteen tutustumaan uhanalaisten vaelluskaloihin ja niiden hyväksi tehtyihin toimiin. Tapahtumissa pääsee esimerkiksi tekemään kalanpoikasille suojapaikkoja, kokeilemaan perhokalastusta tai tutkimaan joen pohjaeläimiä.

Montan kiinniottolaitteen avajaiset

Montan voimalaitoksen ylisiirtolaite otetaan käyttöön Suomen luonnon päivänä, jolloin yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla rakennushankkeesta ja vaelluskaloista. Kalojen kiinniottolaitteen avulla pyritään vahvistamaan Oulujoen vähäistä lohikantaa siirtämällä kaloja patojen yli lisääntymisalueille.

Linkki

Jokijuhlat Karkkilan Pitkälänkoskella

Jokijuhlassa yleisö pääsee kunnostamaan käsivoimin taimenen kutusoraikkoja ja tutustumaan monimuotoiseen jokiluontoon ja kalojen elämään. Yleisörasteilla pääsee kokeilemaan perhokalastusta ja tutkimaan joen jännittäviä pohjaeläimiä, perehtymään fiksuihin kalavalintoihin ruokapöydässä ja ihailemaan vedenalaisen luonnon kauneutta. Eväiksi tarjoillaan nokipannukahvit ja lettuja.

Lue lisää

Tutustu Saimaan järvilohikantaan

Tervetuloa tutustumaan Saimaan järvilohikantaan ja sen elvyttämistoimenpiteisiin! Paikkana on Ala-Koitajoki ja Pielisjoki, joiden varrella asiantuntijat kertovat uhanalaisista järvilohista. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja paikalla on kahvi- ja teetarjoilu.

Lue lisää

Ajankohtaista