Metsähallitus tiedottaa
Uusi kalastuslehti Suomu sisältää kalastuskortin

Julkaisuajankohta 16.5.2017 11.40
Tiedote

Suomu on uusi lehti suomalaiselle kalastajalle. Lehti ilmestyy kerran vuodessa ja jaetaan keväästä syksyyn maksutta niille kalastajille, jotka ovat kuluvan vuoden aikana maksaneet kalastonhoitomaksun koko vuodeksi. Lehden mukana tulee paljon toivottu kalastuskortti. Ensimmäinen numero ilmestyy 24.5.2017.

Suomu-lehdessä kerrotaan kalastusta koskevia uutisia ja tarinoita. Lehden luettuaan kalastaja tuntee oleelliset kalastukseen liittyvät säännöt ja voi nauttia mukavasta harrastuksestaan vastuullisesti. Lehti on kaksikielinen, Suomun kääntöpuolella on ruotsinkielinen Fena-lehti.

Lehden mukana kalastaja saa kalastuskortin, joka käy tarkastustilanteessa todisteeksi kalastonhoitomaksun suorittamisesta. Kalastaja saa lehden kotiin kannettuna maksun suorittamista seuraavan kuukauden viimeisenä torstaina. Esimerkiksi jos kalastaja maksaa kalastonhoitomaksun toukokuussa, hän saa lehden kalastuskortteineen kesäkuun viimeisenä torstaina. Jakelua jatketaan lokakuuhun saakka. Lehden saamiseksi kalastonhoitomaksun ostamisen yhteydessä ilmoitetun osoitteen tulee olla oikein. Lehti jaetaan vain koko vuoden kalastonhoitomaksun lunastaneille, ei vuorokauden tai viikon mittaisista luvista. Lehti ei ole irtomyynnissä.

Suomun ensimmäisen numeron aiheet:

  •     Maa- ja metsätalousministerin pääkirjoitus.
  •     Mihin käytetään kalastonhoitomaksuista kertyneet 8,5 miljoonaa euroa?
  •     Kuhan ja Itämeren lohen vaiheet itsenäisen Suomen aikana.
  •     Millaista on kalastuksenvalvojan työ?
  •     Valtakunnallinen kalastuspäivä järjestetään jo 12. kertaa.
  •     Kuvalliset ohjeet kalankäsittelyyn sekä reseptejä siiasta.
  •     Kalat.fi-portaalin esittely.
  •     Tilastoista paljastuu, kuinka Suomessa kalastetaan.

Lukijoiden toivotaan antavan palautetta lehdestä, jotta siitä voidaan kehittää tulevina vuosina entistä informatiivisempi ja palvelevampi. Lokakuun loppuun mennessä nettilomakkeella (www.eraluvat.fi/suomu) palautetta antaneiden kesken arvotaan kalastusaiheisia palkintoja.

Suomu-lehteä julkaisevat maa- ja metsätalousministeriö, Metsähallitus, Lapin, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, Luonnonvarakeskus, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry, Kalatalouden Keskusliitto ja Suomen sisävesiammattikalastajat ry.

Lisätietoja:
Laura Ticklén, toimitussihteeri, Metsähallitus
puh. 0206 39 6117; laura.ticklen(at)metsa.fi
 

Ajankohtaista