Suomen Vapaa-ajankalastajat tiedottaa
Valtakunnallisena kalastuspäivänä 100 Lasissa Fisuun

Julkaisuajankohta 15.5.2017 11.22
Tiedote

Valtakunnallisen kalastuspäivän teemana on tänä vuonna 100 Lasissa Fisuun. Se kuuluu Suomi 100 luonnonpäivien juhlatapahtumiin. Kalastuspäivän tiimoilta järjestetään keväällä ainakin 43 tapahtumaa ympäri Suomen ja syksyllä vielä kymmenkunta lisää. Erityisesti Pohjois-Suomessa päivää vietetään elokuun lopulla. Pääosa tapahtumista on suunnattu etukäteen ilmoittautuville koululaisryhmille. Päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Seinäjoella.

Tapahtumissa syvennytään kalastusharrastukseen Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen avulla. Tapahtumia tukevat lisäksi monet yhteistyökumppanit. Kalastuspäivän aikana kävijöitä tutustutetaan eri kalastustapoihin ja -välineisiin niin teoriassa kuin käytännössäkin.
Koulut ja koululaiset voivat tutustua tapahtumatarjontaan nuorten omilla kalastussivuilla, www.fisuun.fi

Koko kesän jatkuvan Sata lasissa kätköille -teemakilpailun, jossa kalastustapahtumiin piilotetaan 100 kätköä nuorten löydettäväksi. Ensimmäiset kätköt piilotetaan Valtakunnallisen kalastuspäivän kevään tapahtumiin ja niistä kerrotaan lisää tapahtumapaikoilla. 

Koululuokkien välinen kalabongauskisa jatkuu. Ilmoita luokkasi mukaan 15.–21.5. pidettävään kilpailuun. Palkintoina kalastusvälineitä koko luokalle. 

Aloitteen valtakunnallisen kalastuspäivän järjestämiseen on tehnyt eduskunnan kalakerho. Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton, kalatalousalan lehdistön, suomalaisten kalastusvälinevalmistajien ja maahantuojien yhteistyöllä tuemme nuorten kalastusharrastusta. MMM rahoittaa tapahtumaa kalastonhoitomaksuvaroilla.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tapahtumiin!

Lisätietoja:

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

kalatalousasiantuntija Petter Nissén, p. 0500 440 923

kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, p. 045 110 2126

kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju (Päätapahtuma) p. 045 113 3050

Ajankohtaista